Stary Grzyb(iarz) - grzybobranie 29 wrz 2023, piątek

sezony 2023 0925-1001 PM dolnośląskie #22 (9 fot.) kujawsko-pomorskie #10 (7 fot.) lubelskie #20 (15 fot.) łódzkie #38 (29 fot.) lubuskie #19 (12 fot.) małopolskie #52 (42 fot.) mazowieckie #65 (43 fot.) opolskie #17 (10 fot.) podkarpackie #30 (22 fot.) podlaskie #2 (1 fot.) pomorskie #34 (26 fot.) świętokrzyskie #17 (14 fot.) śląskie #97 (71 fot.) warmińsko-mazurskie #22 (18 fot.) wielkopolskie #25 (15 fot.) zachodniopomorskie #11 (9 fot.) woj. nieokreślone #6 (3 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Tym razem 4 godziny i 10 km w poszukiwaniu śladów jesiennego wysypu. Niestety sytuacja bez zmian:rurkowce cały czas w odwrocie. Zebralem 3 borowiki, 7 kozaków pomarańczowych, 12 kozaków babek, garść maślaków żółtych, trzy podgrzybki i zajączki, parę niemek. Kilkanascie znalezionych rydzów w 90% zasiedlone, rozpadały się w rękach. Nie zawiodły kurki których zebrałem ponad 3 litry (kilkaset sztuk). Wszystkie grzyby znalezione w lasach mieszanych. W buczynach pustynia, za wyjątkiem muchomorów i gołąbków. Znalezione borowiki były młode i wolne od czerwi więc jest nadzieja że to jeszcze nie koniec sezonu?😉
sezony 2023 0925-1001 PM dolnośląskie #22 (9 fot.) kujawsko-pomorskie #10 (7 fot.) lubelskie #20 (15 fot.) łódzkie #38 (29 fot.) lubuskie #19 (12 fot.) małopolskie #52 (42 fot.) mazowieckie #65 (43 fot.) opolskie #17 (10 fot.) podkarpackie #30 (22 fot.) podlaskie #2 (1 fot.) pomorskie #34 (26 fot.) świętokrzyskie #17 (14 fot.) śląskie #97 (71 fot.) warmińsko-mazurskie #22 (18 fot.) wielkopolskie #25 (15 fot.) zachodniopomorskie #11 (9 fot.) woj. nieokreślone #6 (3 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Stary Grzyb(iarz) - grzybobranie 29 wrz 2023, piątek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji