eddred - grzybobranie 29 wrz 2018, sobota

sezony 2018 0924-0930 WP dolnośląskie #55 (23 fot.) kujawsko-pomorskie #10 (1 fot.) lubelskie #17 (7 fot.) łódzkie #20 (5 fot.) lubuskie #15 (3 fot.) małopolskie #35 (20 fot.) mazowieckie #58 (19 fot.) opolskie #16 (3 fot.) podkarpackie #16 (9 fot.) podlaskie #8 (4 fot.) pomorskie #20 (7 fot.) świętokrzyskie #17 (10 fot.) śląskie #83 (45 fot.) warmińsko-mazurskie #11 (3 fot.) wielkopolskie #37 (11 fot.) zachodniopomorskie #20 (8 fot.) woj. nieokreślone #8 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Tylko małe świeże "wczorajsze" maślaki, młodniak jodłowy, w cieniu...
Trzy dni w te same miejsca. Tylko maślaki i to małe, czasem w postaci kawioru maślakowego. W niedzielę podrosły i wyglądały już przyzwoicie. Bez robaków, oczywiście. Jędrne, twarde, pyszne. Kochane maleństwa, uratowały mi sezon, bo myślałem, że otworzyłem go i zamknąłem jednocześnie. Do tego dwa kozaki i kilka kań, ale to "na posesji". Nawet niejadków było mało, właściwie - zero. Nie dorobiłem się w tej okolicy jeszcze swoich "miejscówek", a przy tym - pożal się Boże! - wysypie jeszcze długo nie będę wiedział gdzie nie ma grzybów, a gdzie nie ma TYLKO w tym roku...
sezony 2018 0924-0930 WP dolnośląskie #55 (23 fot.) kujawsko-pomorskie #10 (1 fot.) lubelskie #17 (7 fot.) łódzkie #20 (5 fot.) lubuskie #15 (3 fot.) małopolskie #35 (20 fot.) mazowieckie #58 (19 fot.) opolskie #16 (3 fot.) podkarpackie #16 (9 fot.) podlaskie #8 (4 fot.) pomorskie #20 (7 fot.) świętokrzyskie #17 (10 fot.) śląskie #83 (45 fot.) warmińsko-mazurskie #11 (3 fot.) wielkopolskie #37 (11 fot.) zachodniopomorskie #20 (8 fot.) woj. nieokreślone #8 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

eddred - grzybobranie 29 wrz 2018, sobota

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji