Arkadiusz - grzybobranie 10 lis 2023, piątek

sezony 2023 1106-1112 LS dolnośląskie #36 (28 fot.) kujawsko-pomorskie #24 (18 fot.) lubelskie #14 (10 fot.) łódzkie #40 (27 fot.) lubuskie #29 (24 fot.) małopolskie #13 (13 fot.) mazowieckie #113 (87 fot.) opolskie #17 (13 fot.) podkarpackie #15 (11 fot.) podlaskie #2 (2 fot.) pomorskie #59 (49 fot.) świętokrzyskie #21 (20 fot.) śląskie #59 (55 fot.) warmińsko-mazurskie #12 (12 fot.) wielkopolskie #44 (38 fot.) zachodniopomorskie #24 (17 fot.) woj. nieokreślone #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Wczorajszy wypad na grzyby do Strumian koło Konotopu zaowocował dużymi zbiorami, jak na tą porę roku. Zbieranie trwało ok. 5 godzin w lasach iglastych porośniętych mchami i porostami. Znaczna przewaga podgrzybka ok 90%, duża liczba maślaków pstrych (wybierane tylko najładniejsze maluszki, duże zostawione w lesie), kilka pieprzników jadalnych, 3 borowiki szlachetne, kilka maślaków zwyczajnych, a na deser jedna gąska zielonka. 5% grzybów robaczywych, a reszta zdrowa. Nadal rosną młode okazy więc sezon jeszcze trwa, może przez brak mrozów.
sezony 2023 1106-1112 LS dolnośląskie #36 (28 fot.) kujawsko-pomorskie #24 (18 fot.) lubelskie #14 (10 fot.) łódzkie #40 (27 fot.) lubuskie #29 (24 fot.) małopolskie #13 (13 fot.) mazowieckie #113 (87 fot.) opolskie #17 (13 fot.) podkarpackie #15 (11 fot.) podlaskie #2 (2 fot.) pomorskie #59 (49 fot.) świętokrzyskie #21 (20 fot.) śląskie #59 (55 fot.) warmińsko-mazurskie #12 (12 fot.) wielkopolskie #44 (38 fot.) zachodniopomorskie #24 (17 fot.) woj. nieokreślone #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Arkadiusz - grzybobranie 10 lis 2023, piątek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji