grzybiarz_na_rowerze_ - grzybobranie 1 lis 2018, czwartek

sezony 2018 1029-1104 ZP dolnośląskie #68 (46 fot.) kujawsko-pomorskie #42 (24 fot.) lubelskie #10 (3 fot.) łódzkie #28 (14 fot.) lubuskie #29 (19 fot.) małopolskie #22 (12 fot.) mazowieckie #53 (31 fot.) opolskie #23 (10 fot.) podkarpackie #10 (5 fot.) podlaskie #14 (6 fot.) pomorskie #33 (19 fot.) świętokrzyskie #10 (7 fot.) śląskie #84 (65 fot.) warmińsko-mazurskie #15 (8 fot.) wielkopolskie #47 (27 fot.) zachodniopomorskie #32 (24 fot.) woj. nieokreślone #2 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
220 podgrzybków w nieco ponad 2 godziny. Mnóstwo samochodów. Pierwsza część zbioru to przejście tegoroczną miejscówką, gdzie było mnóstwo grzybiarzy, tam pomimo pory ( zbiór od godziny 12:00 ), udało się osiągnąć tempo 40 - 50 małych grzybów na godzinę, duże nie mają szansę tam wyrosnąć. Druga część to udanie się przed siebie w odludne tereny w jagodziny i paprocie i natrafianie miejsc, gdzie nikt lub prawie nikt przede mną nie był. Podejrzewam, że gdybym udał się w jeszcze bardziej odludne tereny, wynik mógłby być jeszcze lepszy. Podsumowując pełno grzybów, ale w nieuczęszczanych rejonach.
sezony 2018 1029-1104 ZP dolnośląskie #68 (46 fot.) kujawsko-pomorskie #42 (24 fot.) lubelskie #10 (3 fot.) łódzkie #28 (14 fot.) lubuskie #29 (19 fot.) małopolskie #22 (12 fot.) mazowieckie #53 (31 fot.) opolskie #23 (10 fot.) podkarpackie #10 (5 fot.) podlaskie #14 (6 fot.) pomorskie #33 (19 fot.) świętokrzyskie #10 (7 fot.) śląskie #84 (65 fot.) warmińsko-mazurskie #15 (8 fot.) wielkopolskie #47 (27 fot.) zachodniopomorskie #32 (24 fot.) woj. nieokreślone #2 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

grzybiarz_na_rowerze_ - grzybobranie 1 lis 2018, czwartek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji