argucja - grzybobranie 10 paź 2015, sobota

sezony 2015 1005-1011 OP dolnośląskie #50 (14 fot.) kujawsko-pomorskie #13 (5 fot.) lubelskie #42 (12 fot.) łódzkie #16 (4 fot.) lubuskie #16 (3 fot.) małopolskie #111 (36 fot.) mazowieckie #56 (19 fot.) opolskie #29 (5 fot.) podkarpackie #81 (27 fot.) podlaskie #5 (1 fot.) pomorskie #18 (6 fot.) świętokrzyskie #27 (9 fot.) śląskie #80 (23 fot.) warmińsko-mazurskie #16 (6 fot.) wielkopolskie #24 (11 fot.) zachodniopomorskie #25 (9 fot.) woj. nieokreślone #6 (1 fot.) zagranica #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Witam :) Postanowiłam sprawdzić pewien młodnik, w skład którego wchodzą brzozy, modrzewie oraz haszczory w postaci 2-metrowej nawłoci. No cóż - zbyt miło nie było, ale "parę" grzybków wytargałam (kozaki i podgrzybki). Niestety miejsce to już zostało spenetrowane o czym świadczyły wydeptane ścieżki, poodcinane nóżki kozakowe oraz poprzewracane muchomory. A tych muchomorów było od zatrzęsienia! Chyba nigdy wcześniej nie widziałam ich w takich ilościach. Że im się chciało wyrosnąć w taką suszę! Co dalej- nie wiem. Ze względu na zapowiadane ochłodzenie trzeba będzie odpuścić na tydzień czy dwa. Pozdrawiam :)
sezony 2015 1005-1011 OP dolnośląskie #50 (14 fot.) kujawsko-pomorskie #13 (5 fot.) lubelskie #42 (12 fot.) łódzkie #16 (4 fot.) lubuskie #16 (3 fot.) małopolskie #111 (36 fot.) mazowieckie #56 (19 fot.) opolskie #29 (5 fot.) podkarpackie #81 (27 fot.) podlaskie #5 (1 fot.) pomorskie #18 (6 fot.) świętokrzyskie #27 (9 fot.) śląskie #80 (23 fot.) warmińsko-mazurskie #16 (6 fot.) wielkopolskie #24 (11 fot.) zachodniopomorskie #25 (9 fot.) woj. nieokreślone #6 (1 fot.) zagranica #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

argucja - grzybobranie 10 paź 2015, sobota

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji