Paweł A. - grzybobranie 21 paź 2013, poniedziałek

sezony 2013 1021-1027 MZ dolnośląskie #22 (2 fot.) kujawsko-pomorskie #12 lubelskie #18 (3 fot.) łódzkie #25 (8 fot.) lubuskie #5 (2 fot.) małopolskie #17 (3 fot.) mazowieckie #27 (8 fot.) opolskie #16 (5 fot.) podkarpackie #15 (3 fot.) podlaskie #1 pomorskie #11 (2 fot.) świętokrzyskie #9 (4 fot.) śląskie #31 (5 fot.) warmińsko-mazurskie #2 (1 fot.) wielkopolskie #19 (1 fot.) zachodniopomorskie #5 (1 fot.) woj. nieokreślone #3 (1 fot.) zagranica #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Las mieszany: sosna, dąb, brzoza, grab, osika. Nowy masowy pojaw boczniaka ostrygowatego. Teraz przewaga szarych kapeluszy, w przeciwieństwie do wcześniejszego wysypu, gdzie większość owocników była jasna. Liczba sztuk to liczba stanowisk oczywiście, a nie kapeluszy. Tych ostatnich było kilkaset. Do Roto1, gąski będą rosnąć w listopadzie i grudniu i nawet w styczniu, jeśli nie będzie mrozu, tak jak dwa lata temu, kiedy ostatnie zbierałem ok. 15 stycznia w Pow. Garwolin. W załączeniu zdjęcie szmaciaka gałęzistego, który wyrósł na sośnie na wysokości ok 1.6 m metra od ziemi.
sezony 2013 1021-1027 MZ dolnośląskie #22 (2 fot.) kujawsko-pomorskie #12 lubelskie #18 (3 fot.) łódzkie #25 (8 fot.) lubuskie #5 (2 fot.) małopolskie #17 (3 fot.) mazowieckie #27 (8 fot.) opolskie #16 (5 fot.) podkarpackie #15 (3 fot.) podlaskie #1 pomorskie #11 (2 fot.) świętokrzyskie #9 (4 fot.) śląskie #31 (5 fot.) warmińsko-mazurskie #2 (1 fot.) wielkopolskie #19 (1 fot.) zachodniopomorskie #5 (1 fot.) woj. nieokreślone #3 (1 fot.) zagranica #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Paweł A. - grzybobranie 21 paź 2013, poniedziałek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji