Rav_ - grzybobranie 13 paź 2023, piątek

sezony 2023 1009-1015 LD dolnośląskie #71 (45 fot.) kujawsko-pomorskie #27 (16 fot.) lubelskie #30 (23 fot.) łódzkie #47 (37 fot.) lubuskie #34 (27 fot.) małopolskie #54 (42 fot.) mazowieckie #118 (65 fot.) opolskie #35 (18 fot.) podkarpackie #24 (14 fot.) podlaskie #10 (8 fot.) pomorskie #48 (38 fot.) świętokrzyskie #43 (33 fot.) śląskie #152 (122 fot.) warmińsko-mazurskie #22 (17 fot.) wielkopolskie #92 (71 fot.) zachodniopomorskie #33 (24 fot.) woj. nieokreślone #8 (4 fot.) zagranica #1 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
4.5 godziny w lesie, 12.5 kilometra. Trzeba się mocno nachodzić i to najlepiej po sprawdzonych miejscówkach. Większość wyniku zrobiły mi maślaki które wreszcie się pojawiły. Ponadto są podgrzybki brunatne (3 szt!), podgrzybki zajączki (5 szt.), koźlarze babka (6 szt.), borowiki szlachetne (2 szt.), mleczaje rydze (4 szt.). Te ostatnie dalej mają zdrowotność na zawrotnym poziomie 5%. Innych grzybiarzy i śladów po nich sporawo, każdy stęskniony za zbiorami ale również zapełnione tylko dno wiaderka. Większość grzybów starsza, z młodych tylko pojedyncze rydze i maślaki.
sezony 2023 1009-1015 LD dolnośląskie #71 (45 fot.) kujawsko-pomorskie #27 (16 fot.) lubelskie #30 (23 fot.) łódzkie #47 (37 fot.) lubuskie #34 (27 fot.) małopolskie #54 (42 fot.) mazowieckie #118 (65 fot.) opolskie #35 (18 fot.) podkarpackie #24 (14 fot.) podlaskie #10 (8 fot.) pomorskie #48 (38 fot.) świętokrzyskie #43 (33 fot.) śląskie #152 (122 fot.) warmińsko-mazurskie #22 (17 fot.) wielkopolskie #92 (71 fot.) zachodniopomorskie #33 (24 fot.) woj. nieokreślone #8 (4 fot.) zagranica #1 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Rav_ - grzybobranie 13 paź 2023, piątek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji