Yaga - grzybobranie 3 paź 2023, wtorek

sezony 2023 1002-1008 LS dolnośląskie #47 (30 fot.) kujawsko-pomorskie #28 (17 fot.) lubelskie #40 (30 fot.) łódzkie #59 (43 fot.) lubuskie #23 (17 fot.) małopolskie #76 (62 fot.) mazowieckie #101 (53 fot.) opolskie #27 (23 fot.) podkarpackie #25 (17 fot.) podlaskie #5 (3 fot.) pomorskie #49 (36 fot.) świętokrzyskie #20 (17 fot.) śląskie #138 (110 fot.) warmińsko-mazurskie #28 (26 fot.) wielkopolskie #68 (47 fot.) zachodniopomorskie #17 (11 fot.) woj. nieokreślone #8 (3 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Witajcie :). Wszystkiego po troszkę, dno dużego koszyka zakryte :). Najbardziej cieszę się z podgrzybka, trzeba się nachodzić, bo nie rośnie gromadkami. Te wychodzone w wysokim borze sosnowym. Maślaki żółte, rydze i pierwszy raz w życiu spotkany maślak lepki ( Suillus viscidus ), te w modrzewiach. Maślak zwyczajny, koźlarze babka w brzózkach, kanie w prześwitach leśnych. Małż zebrał jeszcze purchawki, bo lubi, a stwierdził, że jedna w domu to za mało😅. I dobra wiadomość, dzisiaj pod wieczór troszkę popadało i przeszła burza :).
sezony 2023 1002-1008 LS dolnośląskie #47 (30 fot.) kujawsko-pomorskie #28 (17 fot.) lubelskie #40 (30 fot.) łódzkie #59 (43 fot.) lubuskie #23 (17 fot.) małopolskie #76 (62 fot.) mazowieckie #101 (53 fot.) opolskie #27 (23 fot.) podkarpackie #25 (17 fot.) podlaskie #5 (3 fot.) pomorskie #49 (36 fot.) świętokrzyskie #20 (17 fot.) śląskie #138 (110 fot.) warmińsko-mazurskie #28 (26 fot.) wielkopolskie #68 (47 fot.) zachodniopomorskie #17 (11 fot.) woj. nieokreślone #8 (3 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Yaga - grzybobranie 3 paź 2023, wtorek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji