riczi - grzybobranie 4 lis 2022, piątek

sezony 2022 1031-1106 MZ dolnośląskie #11 (10 fot.) kujawsko-pomorskie #12 (11 fot.) lubelskie #14 (9 fot.) łódzkie #14 (11 fot.) lubuskie #17 (14 fot.) małopolskie #15 (11 fot.) mazowieckie #52 (38 fot.) opolskie #4 (4 fot.) podkarpackie #11 (9 fot.) podlaskie #4 (3 fot.) pomorskie #17 (14 fot.) świętokrzyskie #12 (11 fot.) śląskie #33 (32 fot.) warmińsko-mazurskie #13 (11 fot.) wielkopolskie #25 (22 fot.) zachodniopomorskie #10 (9 fot.) woj. nieokreślone #2 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Od mojej ostatniej sobotniej wizyty w znajomych lasach, zmieniło się bardzo dużo jeśli chodzi o grzyby jadalne. Na wszystkich odwiedzonych terenach leśnych zapanowało całkowite bezgrzybie nie wliczając gąsek. Po kilkugodzinnych poszukiwaniach w najlepszych moich miejscówkach, udało się zebrać trochę gąsek siwych i sporo zielonek oraz kilka podgrzybków w kiepskim stanie nadających się na zupę. Mimo znakomitych warunków pogodowych, niestety grzyby jadalne całkowicie się "urwały" w opisywanych lasach. gąsek to nie dotyczy, bo to jest ich najlepsza pora, ale było ich sporo mniej niż poprzednio.
sezony 2022 1031-1106 MZ dolnośląskie #11 (10 fot.) kujawsko-pomorskie #12 (11 fot.) lubelskie #14 (9 fot.) łódzkie #14 (11 fot.) lubuskie #17 (14 fot.) małopolskie #15 (11 fot.) mazowieckie #52 (38 fot.) opolskie #4 (4 fot.) podkarpackie #11 (9 fot.) podlaskie #4 (3 fot.) pomorskie #17 (14 fot.) świętokrzyskie #12 (11 fot.) śląskie #33 (32 fot.) warmińsko-mazurskie #13 (11 fot.) wielkopolskie #25 (22 fot.) zachodniopomorskie #10 (9 fot.) woj. nieokreślone #2 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

riczi - grzybobranie 4 lis 2022, piątek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji