Tadeusz z Gdańska - grzybobranie 27 paź 2023, piątek

sezony 2023 1023-1029 PM dolnośląskie #78 (61 fot.) kujawsko-pomorskie #41 (27 fot.) lubelskie #25 (21 fot.) łódzkie #76 (58 fot.) lubuskie #25 (17 fot.) małopolskie #49 (38 fot.) mazowieckie #187 (122 fot.) opolskie #44 (32 fot.) podkarpackie #31 (19 fot.) podlaskie #12 (11 fot.) pomorskie #51 (43 fot.) świętokrzyskie #25 (20 fot.) śląskie #114 (94 fot.) warmińsko-mazurskie #18 (17 fot.) wielkopolskie #98 (82 fot.) zachodniopomorskie #32 (26 fot.) woj. nieokreślone #4 (3 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Z kolegą, zapalonym grzybiarzem, który 2 lata pauzował ze względów zdrowotnych ruszyliśmy na wprawę z postojami od Lipusza do Wiela. W ciągu pobytu było ciepło i bez opadów. Jazda z Gdańska i powrót w mżawce. Łykaliśmy świeże powietrze i schylaliśmy się po zdobycze. Ja zebrałem: podgrzybki 250, sarniaki 25, miodówki 150, zielonki 100, kozak czerwony 3, siwe 3, garść kurek. Uwaga - gąsek siwych na drodze nie ma, pomimo, że to pora jest na gąski. Na zdjęciu plony 2 osób, łącznie ok. 5 godzin. Cały czas trzeba się schylać. podgrzybki średnie, a większe ukryte w trawach. Jest po co jechać.
sezony 2023 1023-1029 PM dolnośląskie #78 (61 fot.) kujawsko-pomorskie #41 (27 fot.) lubelskie #25 (21 fot.) łódzkie #76 (58 fot.) lubuskie #25 (17 fot.) małopolskie #49 (38 fot.) mazowieckie #187 (122 fot.) opolskie #44 (32 fot.) podkarpackie #31 (19 fot.) podlaskie #12 (11 fot.) pomorskie #51 (43 fot.) świętokrzyskie #25 (20 fot.) śląskie #114 (94 fot.) warmińsko-mazurskie #18 (17 fot.) wielkopolskie #98 (82 fot.) zachodniopomorskie #32 (26 fot.) woj. nieokreślone #4 (3 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Tadeusz z Gdańska - grzybobranie 27 paź 2023, piątek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji