Fryta - grzybobranie 21 paź 2022, piątek

sezony 2022 1017-1023 LB dolnośląskie #44 (35 fot.) kujawsko-pomorskie #23 (20 fot.) lubelskie #21 (13 fot.) łódzkie #30 (21 fot.) lubuskie #25 (21 fot.) małopolskie #27 (20 fot.) mazowieckie #104 (80 fot.) opolskie #13 (11 fot.) podkarpackie #29 (21 fot.) podlaskie #11 (5 fot.) pomorskie #40 (33 fot.) świętokrzyskie #19 (16 fot.) śląskie #76 (66 fot.) warmińsko-mazurskie #27 (24 fot.) wielkopolskie #44 (34 fot.) zachodniopomorskie #28 (22 fot.) woj. nieokreślone #2 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Rano zdecydowanie zimno, szron na trawie, mimo to w " moim" lesie już stały 4 autka. Konkurencja :) Do ok 9:00 żałowałem że nie mam rękawiczek. Potem było już lepiej. Na początek kanie - zebrałem kilka. Mam wrażenie że nie ma tu na nie zbyt wielu chętnych. Rośnie isch sporo i nawet mają szansę się zestarzeć. Poza tym kilka ładnych prawdziwków, ok 10 wyrośniętych maślaków żółtych, ze 30 podgrzybków i 1/3 koszyka opieniek. Opieńki wyraźnie przebrane, można znaleźć starsze, a młode zazwyczaj już powycinane. Trudno zbierać bo cały czas opadają nowe liście - to chyba przez przymrozki.
sezony 2022 1017-1023 LB dolnośląskie #44 (35 fot.) kujawsko-pomorskie #23 (20 fot.) lubelskie #21 (13 fot.) łódzkie #30 (21 fot.) lubuskie #25 (21 fot.) małopolskie #27 (20 fot.) mazowieckie #104 (80 fot.) opolskie #13 (11 fot.) podkarpackie #29 (21 fot.) podlaskie #11 (5 fot.) pomorskie #40 (33 fot.) świętokrzyskie #19 (16 fot.) śląskie #76 (66 fot.) warmińsko-mazurskie #27 (24 fot.) wielkopolskie #44 (34 fot.) zachodniopomorskie #28 (22 fot.) woj. nieokreślone #2 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Fryta - grzybobranie 21 paź 2022, piątek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji