Macierzanka - grzybobranie 19 sie 2022, piątek

sezony 2022 0815-0821 MZ dolnośląskie #25 (16 fot.) kujawsko-pomorskie #6 (1 fot.) lubelskie #18 (7 fot.) łódzkie #25 (18 fot.) lubuskie #6 (1 fot.) małopolskie #61 (47 fot.) mazowieckie #65 (55 fot.) opolskie #10 (5 fot.) podkarpackie #16 (8 fot.) podlaskie #3 (1 fot.) pomorskie #12 (6 fot.) świętokrzyskie #20 (15 fot.) śląskie #87 (70 fot.) warmińsko-mazurskie #3 (3 fot.) wielkopolskie #7 (5 fot.) zachodniopomorskie #4 (2 fot.) woj. nieokreślone #8 (4 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
U mnie w lesie nadal kurki, kureczki…tylko one wytrwale trwają na posterunku. Temperatury jednak zrobiły swoje, po dzisiejszym krótkim popołudniowym rekonesansie widzę, że ściółka niestety strasznie wyschła. W porównaniu z poniedziałkiem duże pogorszenie warunków…niestety robi się plaża. W niedzielę w prognozach deszcz i tego się trzymajmy. Spacer jak zawsze bezcenny... tylko żebym niedługo nie musiała wstawiać tylko zdjęcia widoków ze spaceru zamiast grzybów. Podsumowując dzisiejszy zbiór: pół łubianki kurek, jeden koźlarz i 3 podsuszone kanie.
sezony 2022 0815-0821 MZ dolnośląskie #25 (16 fot.) kujawsko-pomorskie #6 (1 fot.) lubelskie #18 (7 fot.) łódzkie #25 (18 fot.) lubuskie #6 (1 fot.) małopolskie #61 (47 fot.) mazowieckie #65 (55 fot.) opolskie #10 (5 fot.) podkarpackie #16 (8 fot.) podlaskie #3 (1 fot.) pomorskie #12 (6 fot.) świętokrzyskie #20 (15 fot.) śląskie #87 (70 fot.) warmińsko-mazurskie #3 (3 fot.) wielkopolskie #7 (5 fot.) zachodniopomorskie #4 (2 fot.) woj. nieokreślone #8 (4 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Macierzanka - grzybobranie 19 sie 2022, piątek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji