Edward - grzybobranie 15 paź 2012, poniedziałek

sezony 2012 1015-1021 MZ dolnośląskie #34 (4 fot.) kujawsko-pomorskie #23 (1 fot.) lubelskie #52 (8 fot.) łódzkie #43 lubuskie #5 małopolskie #57 (6 fot.) mazowieckie #83 (10 fot.) opolskie #30 (4 fot.) podkarpackie #60 (6 fot.) podlaskie #4 (1 fot.) pomorskie #21 świętokrzyskie #15 (2 fot.) śląskie #91 (7 fot.) warmińsko-mazurskie #10 wielkopolskie #38 (3 fot.) zachodniopomorskie #24 (2 fot.) woj. nieokreślone #11 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Wybraliśmy się w poniedziałek ok. godz 11 w 2 osoby na 3 godziny zbierania, tzn. po sobotnio-niedzielnym przelocie przyjezdnych aby pozbierać to co zostało w okolicach Juliszewa. A zostało 37 prawdziwków i 24 kozaki - oczywiście w krzakach dębowo-brzozowych, 348 małych podgrzybków - raczej w lesie sosnowym i 63 bardzo ładne i zdrowe płachetki również w lesie sosnowym. Ponadto sporo opieniek, których po oczyszczeniu została 5 litrowa miska. Zdjęcie zbiorów obok. Myślę, że jeszcze będą rosły ale już trochę wolniej, ponieważ robi się coraz chłodniej. Trzeba wykorzystać te parę dni zapowiadanego ocieplenia. prawdziwków większej liczby raczej nie należy się spodziewać - są ciepłolubne.
sezony 2012 1015-1021 MZ dolnośląskie #34 (4 fot.) kujawsko-pomorskie #23 (1 fot.) lubelskie #52 (8 fot.) łódzkie #43 lubuskie #5 małopolskie #57 (6 fot.) mazowieckie #83 (10 fot.) opolskie #30 (4 fot.) podkarpackie #60 (6 fot.) podlaskie #4 (1 fot.) pomorskie #21 świętokrzyskie #15 (2 fot.) śląskie #91 (7 fot.) warmińsko-mazurskie #10 wielkopolskie #38 (3 fot.) zachodniopomorskie #24 (2 fot.) woj. nieokreślone #11 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Edward - grzybobranie 15 paź 2012, poniedziałek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji