serec - grzybobranie 4 sie 2022, czwartek

sezony 2022 0801-0807 MZ dolnośląskie #10 (8 fot.) kujawsko-pomorskie #1 (1 fot.) lubelskie #5 (3 fot.) łódzkie #6 (4 fot.) lubuskie #3 (2 fot.) małopolskie #23 (18 fot.) mazowieckie #42 (29 fot.) opolskie #1 podkarpackie #13 (4 fot.) podlaskie #6 (6 fot.) pomorskie #6 (3 fot.) świętokrzyskie #2 (2 fot.) śląskie #35 (25 fot.) warmińsko-mazurskie #3 (2 fot.) wielkopolskie #7 (4 fot.) zachodniopomorskie #2 (1 fot.) woj. nieokreślone #5 (3 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Dobry wieczór😁. Niektórzy z was już zdążyli znaleźć pełne kosze lub niepełne a ja dopiero pierwszy raz. Dwie godzinki po pracy, do zmroku. Wyszło jakieś 1,5 litra lub nieco więcej. Większość grzybów wyrośniętych, w zupełnie innych miejscach niż w tamtym, bardzo dobrym kurzym roku. Sporo grzybków podsuszonych, nieco drobnicy zostawiłem ale nie jakoś strasznie dużo. W lesie parno, poszycie wilgotne, szkoda, że perspektywy pogodowe „takie se”. Towarzysz wybiegany:-). Może ochłodzenie pomoże grzybkom i jeszcze kilka dni pobędą? Kto wie. w każdym bądź razie sos do makaronu będzie i jajówę też😁
sezony 2022 0801-0807 MZ dolnośląskie #10 (8 fot.) kujawsko-pomorskie #1 (1 fot.) lubelskie #5 (3 fot.) łódzkie #6 (4 fot.) lubuskie #3 (2 fot.) małopolskie #23 (18 fot.) mazowieckie #42 (29 fot.) opolskie #1 podkarpackie #13 (4 fot.) podlaskie #6 (6 fot.) pomorskie #6 (3 fot.) świętokrzyskie #2 (2 fot.) śląskie #35 (25 fot.) warmińsko-mazurskie #3 (2 fot.) wielkopolskie #7 (4 fot.) zachodniopomorskie #2 (1 fot.) woj. nieokreślone #5 (3 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

serec - grzybobranie 4 sie 2022, czwartek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji