Leo di carpio - grzybobranie 5 lip 2020, niedziela

sezony 2020 0629-0705 LB dolnośląskie #40 (31 fot.) kujawsko-pomorskie #7 (7 fot.) lubelskie #6 (5 fot.) łódzkie #14 (9 fot.) lubuskie #4 (3 fot.) małopolskie #25 (21 fot.) mazowieckie #24 (20 fot.) opolskie #5 (2 fot.) podkarpackie #17 (11 fot.) podlaskie #6 (3 fot.) pomorskie #12 (4 fot.) świętokrzyskie #2 (2 fot.) śląskie #48 (43 fot.) warmińsko-mazurskie #11 (9 fot.) wielkopolskie #13 (10 fot.) zachodniopomorskie #6 (5 fot.) woj. nieokreślone #2 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Po ostatnich słabych doniesieniach od kolegów odnośnie boletósów w lubelskich lasach postanowiłem wraz z kolegą że pojedziemy dalej penetrować leśne kurniki. W leśnych chaszczach ambitnie spędzona dniówka od piątej do czternastej. Kury rosną dalej i można kosz napełnić po kilku godzinach nie jest lekko bo gorąco i chmary komarów i strzyżaków mocno uprzykrzają grzybozbiór ale co tam ważne że co chwilę do koszyka coś się wrzuca. Na fotce pozyskany zbiór mój i kolegi. Oprócz kurek trafiliśmy kilka borowików i kozaków czerwonych. Dziwi i zastanawia brak innych grzybów. Jest mokro ciepło i pełnia.
sezony 2020 0629-0705 LB dolnośląskie #40 (31 fot.) kujawsko-pomorskie #7 (7 fot.) lubelskie #6 (5 fot.) łódzkie #14 (9 fot.) lubuskie #4 (3 fot.) małopolskie #25 (21 fot.) mazowieckie #24 (20 fot.) opolskie #5 (2 fot.) podkarpackie #17 (11 fot.) podlaskie #6 (3 fot.) pomorskie #12 (4 fot.) świętokrzyskie #2 (2 fot.) śląskie #48 (43 fot.) warmińsko-mazurskie #11 (9 fot.) wielkopolskie #13 (10 fot.) zachodniopomorskie #6 (5 fot.) woj. nieokreślone #2 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Leo di carpio - grzybobranie 5 lip 2020, niedziela

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji