whispi - grzybobranie 8 paź 2016, sobota

sezony 2016 1003-1009 DS dolnośląskie #181 (87 fot.) kujawsko-pomorskie #30 (2 fot.) lubelskie #17 (2 fot.) łódzkie #40 (5 fot.) lubuskie #19 (3 fot.) małopolskie #50 (17 fot.) mazowieckie #46 (6 fot.) opolskie #46 (5 fot.) podkarpackie #35 (12 fot.) podlaskie #4 pomorskie #24 (6 fot.) świętokrzyskie #11 (4 fot.) śląskie #178 (69 fot.) warmińsko-mazurskie #5 (1 fot.) wielkopolskie #49 (6 fot.) zachodniopomorskie #27 (8 fot.) woj. nieokreślone #17 (5 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Pod lasem jak na parkingu pod Lidlem gdy przychodzi towar, pełno samochodów. A w lesie? Masakry nie było chyba, że wliczyłabym maślaki (w wysokiej trawie wysyp sitarzy ponad sto ale ich nie zbieram, poza nimi kilka zwyczajnych i żółtych). Ale wypad najlepszy w roku. 6 prawych, 30 podgrzybków brunatnych i złocistych plus szmaciak. W lesie zimno i mokro, czułam się jak w parku, bez przerwy ktoś koło mnie się kręcił. Nachodzić się trzeba niestety, ale grzyby w większości w lasach liściastych. Ważne, że coś się ruszyło. Znalazłam śliczny pniaczek a na nim i wokół 10 podgrzybków. Na fotce tylko 4 z tego zbioru. Pozdrawiam.
sezony 2016 1003-1009 DS dolnośląskie #181 (87 fot.) kujawsko-pomorskie #30 (2 fot.) lubelskie #17 (2 fot.) łódzkie #40 (5 fot.) lubuskie #19 (3 fot.) małopolskie #50 (17 fot.) mazowieckie #46 (6 fot.) opolskie #46 (5 fot.) podkarpackie #35 (12 fot.) podlaskie #4 pomorskie #24 (6 fot.) świętokrzyskie #11 (4 fot.) śląskie #178 (69 fot.) warmińsko-mazurskie #5 (1 fot.) wielkopolskie #49 (6 fot.) zachodniopomorskie #27 (8 fot.) woj. nieokreślone #17 (5 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

whispi - grzybobranie 8 paź 2016, sobota

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji