skylucas - grzybobranie 5 paź 2016, środa

sezony 2016 1003-1009 DS dolnośląskie #181 (87 fot.) kujawsko-pomorskie #30 (2 fot.) lubelskie #17 (2 fot.) łódzkie #40 (5 fot.) lubuskie #19 (3 fot.) małopolskie #50 (17 fot.) mazowieckie #46 (6 fot.) opolskie #46 (5 fot.) podkarpackie #35 (12 fot.) podlaskie #4 pomorskie #24 (6 fot.) świętokrzyskie #11 (4 fot.) śląskie #178 (69 fot.) warmińsko-mazurskie #5 (1 fot.) wielkopolskie #49 (6 fot.) zachodniopomorskie #27 (8 fot.) woj. nieokreślone #17 (5 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Wreszcie jest jakiś wysyp, co prawda nie ma każdego pospolitego grzyba (podgrzybka, kozaka) lecz mamy potężny urodzaj maślaka (w niektórych miejscach to jak się spojrzy to morze grzybów, po 20-30 szt. w jednym miejscu) oraz trochę prawdziwków. Maślaki młodziutkie, takie dwudniowe a prawdziwki dopiero co wychodzą, że musiałem przypadkiem trafić drugi raz w to samo miejsce aby je dostrzec bo pod liśćmi schowane. Mój zbiór to: ok. 200 maślaków oraz 10 prawdziwków. Miejmy nadzieję, że jeszcze trochę ciepłych nocy będzie to wysyp się utrzyma, bo deszczu nie brakuje:-).
sezony 2016 1003-1009 DS dolnośląskie #181 (87 fot.) kujawsko-pomorskie #30 (2 fot.) lubelskie #17 (2 fot.) łódzkie #40 (5 fot.) lubuskie #19 (3 fot.) małopolskie #50 (17 fot.) mazowieckie #46 (6 fot.) opolskie #46 (5 fot.) podkarpackie #35 (12 fot.) podlaskie #4 pomorskie #24 (6 fot.) świętokrzyskie #11 (4 fot.) śląskie #178 (69 fot.) warmińsko-mazurskie #5 (1 fot.) wielkopolskie #49 (6 fot.) zachodniopomorskie #27 (8 fot.) woj. nieokreślone #17 (5 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

skylucas - grzybobranie 5 paź 2016, środa

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji