Monwro - grzybobranie 14 lis 2015, sobota

sezony 2015 1109-1115 DS dolnośląskie #11 (4 fot.) kujawsko-pomorskie #16 (4 fot.) lubelskie #14 (4 fot.) łódzkie #13 (5 fot.) lubuskie #7 (1 fot.) małopolskie #22 (11 fot.) mazowieckie #35 (15 fot.) opolskie #13 (8 fot.) podkarpackie #28 (7 fot.) podlaskie #5 pomorskie #10 (2 fot.) świętokrzyskie #11 (3 fot.) śląskie #37 (16 fot.) warmińsko-mazurskie #1 wielkopolskie #16 (8 fot.) zachodniopomorskie #12 (6 fot.) woj. nieokreślone #1 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Po środzie postanowiłam pożegnać swoje grzybowe miejsca. Nie zniechęcił nas wiatr ani nawet trwający z trzy minuty nagły opad gradu. Chce poinformować iż kozia broda - ja ją chętnie nazywam szmaciakiem od 9 października 2014 roku rozporządzeniem Ministra Środowiska została wykreślona ze spisu grzybów chronionych! Tym razem znaleźliśmy dwie kanie, ponad 6 kg opieniek, siwki ok 5 kg same maleństwa, zielonki prawie 2 kg, kilka maślaków, podgrzybki "dorosłe" jakieś 30 sztuk i jednego prawdziwka i jakby to napisać by nie zabolało czytających trafiliśmy na nowe miejsce a tam około 100 malusich sloiczkowych czarnych łebków!!! I jak tu sie żegnać??? Pozdrawiam nieźle grzybniętych! Monika
sezony 2015 1109-1115 DS dolnośląskie #11 (4 fot.) kujawsko-pomorskie #16 (4 fot.) lubelskie #14 (4 fot.) łódzkie #13 (5 fot.) lubuskie #7 (1 fot.) małopolskie #22 (11 fot.) mazowieckie #35 (15 fot.) opolskie #13 (8 fot.) podkarpackie #28 (7 fot.) podlaskie #5 pomorskie #10 (2 fot.) świętokrzyskie #11 (3 fot.) śląskie #37 (16 fot.) warmińsko-mazurskie #1 wielkopolskie #16 (8 fot.) zachodniopomorskie #12 (6 fot.) woj. nieokreślone #1 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Monwro - grzybobranie 14 lis 2015, sobota

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji