Paweł-Tarnów - grzybobranie 30 paź 2014, czwartek

sezony 2014 1027-1102 SK dolnośląskie #11 (7 fot.) kujawsko-pomorskie #4 (1 fot.) łódzkie #7 (1 fot.) lubuskie #1 małopolskie #11 (2 fot.) mazowieckie #4 (1 fot.) opolskie #3 (1 fot.) podkarpackie #4 (1 fot.) pomorskie #6 (3 fot.) świętokrzyskie #6 (4 fot.) śląskie #21 (8 fot.) warmińsko-mazurskie #4 (1 fot.) wielkopolskie #18 (6 fot.) zachodniopomorskie #3 (1 fot.) woj. nieokreślone #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Dzisiaj nie nastawiałem się na zbieranie grzybów (chociaż koszyk wziąłem), ale na zbadanie pozostałej części lasu (z myślą o przyszłym sezonie). Przemaszerowałem 8 kilometrów, głównie leśnymi ścieżkami, czasem wchodząc między drzewa. Udało się znaleźć 1 rydza i... idąc leśną drogą, około 20 metrów przede mną leżał w krzakach olbrzymi dzik, zauważyłem go dopiero jak się zerwał na nogi, na szczęście, przestraszył się bardziej ode mnie i pobiegł w drugą stronę (jeszcze przez kilka minut, idąc, zachowywałem się głośno, żeby nie wrócił). Poza tym znalazłem olbrzymiego prawdziwka (na zdjęciu) i jeszcze większą kanie, ale tylko mróz sprawił, że się nie rozpadły ze starości. Pozdrawiam i dziękuję Argucji za pomoc ze szmaciakiem, jak znajdę kolejnego to tak go właśnie przyrządzę.
sezony 2014 1027-1102 SK dolnośląskie #11 (7 fot.) kujawsko-pomorskie #4 (1 fot.) łódzkie #7 (1 fot.) lubuskie #1 małopolskie #11 (2 fot.) mazowieckie #4 (1 fot.) opolskie #3 (1 fot.) podkarpackie #4 (1 fot.) pomorskie #6 (3 fot.) świętokrzyskie #6 (4 fot.) śląskie #21 (8 fot.) warmińsko-mazurskie #4 (1 fot.) wielkopolskie #18 (6 fot.) zachodniopomorskie #3 (1 fot.) woj. nieokreślone #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Paweł-Tarnów - grzybobranie 30 paź 2014, czwartek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji