Paweł-Tarnów - grzybobranie 18 paź 2014, sobota

sezony 2014 1013-1019 SK dolnośląskie #44 (14 fot.) kujawsko-pomorskie #26 (5 fot.) lubelskie #9 (4 fot.) łódzkie #29 (9 fot.) lubuskie #8 (2 fot.) małopolskie #34 (6 fot.) mazowieckie #55 (18 fot.) opolskie #22 (4 fot.) podkarpackie #17 podlaskie #7 (1 fot.) pomorskie #32 (10 fot.) świętokrzyskie #7 (5 fot.) śląskie #58 (11 fot.) warmińsko-mazurskie #11 wielkopolskie #36 (4 fot.) zachodniopomorskie #8 (3 fot.) woj. nieokreślone #6 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Dzisiaj wybrałem się na kozaki, głównie w brzozy, ale i tutaj słabo 2 kozaki pomarańczowożółte i 4 babki. Widząc że na znanych miejscach nie bardzo jest za czym chodzić, wybrałem się w inną część lasu i tutaj udało się dozbierać 10 maślaków żółtych i 1 prawdziwka, maślaków było znacznie więcej, ale robaczywe, znalazłem też dziwne kozaki, dosyć duże i starsze, ale zdrowe, widziałem je po raz pierwszy, więc wziąłem jednego do identyfikacji i okazało się że to koźlarz białawy. Wracając do samochodu udało się trafić na "drzewo grzybowe" (na zdjęciu) i zebrać 60 dag boczniaków, więc wyjazd okazał się dosyć udany, ale najważniejsze, sezon cały czas trwa:- D
sezony 2014 1013-1019 SK dolnośląskie #44 (14 fot.) kujawsko-pomorskie #26 (5 fot.) lubelskie #9 (4 fot.) łódzkie #29 (9 fot.) lubuskie #8 (2 fot.) małopolskie #34 (6 fot.) mazowieckie #55 (18 fot.) opolskie #22 (4 fot.) podkarpackie #17 podlaskie #7 (1 fot.) pomorskie #32 (10 fot.) świętokrzyskie #7 (5 fot.) śląskie #58 (11 fot.) warmińsko-mazurskie #11 wielkopolskie #36 (4 fot.) zachodniopomorskie #8 (3 fot.) woj. nieokreślone #6 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Paweł-Tarnów - grzybobranie 18 paź 2014, sobota

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji