Ma teusz - grzybobranie 25 paź 2020, niedziela

sezony 2020 1019-1025 DS dolnośląskie #106 (72 fot.) kujawsko-pomorskie #40 (30 fot.) lubelskie #28 (21 fot.) łódzkie #83 (63 fot.) lubuskie #52 (31 fot.) małopolskie #41 (36 fot.) mazowieckie #105 (64 fot.) opolskie #59 (49 fot.) podkarpackie #29 (21 fot.) podlaskie #14 (12 fot.) pomorskie #59 (45 fot.) świętokrzyskie #25 (21 fot.) śląskie #145 (121 fot.) warmińsko-mazurskie #11 (10 fot.) wielkopolskie #91 (66 fot.) zachodniopomorskie #27 (22 fot.) woj. nieokreślone #9 (5 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Po nieudanym grzybobraniu w Miodarach w sobotę, w niedzielę ruszyłem w swoje miejsca w Skoroszowie. Efekt rewelacyjny. Znajdowałem grzyby nawet w miejscach, gdzie w poprzednich sezonach nigdy nic nie było. Głównie podgrzybki - 60% zbioru, prawdziwki, maślaki, borowiki. Grzyby zdrowe i twarde. Przy czyszczeniu odrzuciłem zaledwie kilka. Wiele młodych okazów, więc za kilka dni będzie można kosić całkiem niezłe okazy. Podsumowując: 8 słoików w marynacie, 4 tace suszonych i porcja na sos. Czyżby szczyt sezonu?
sezony 2020 1019-1025 DS dolnośląskie #106 (72 fot.) kujawsko-pomorskie #40 (30 fot.) lubelskie #28 (21 fot.) łódzkie #83 (63 fot.) lubuskie #52 (31 fot.) małopolskie #41 (36 fot.) mazowieckie #105 (64 fot.) opolskie #59 (49 fot.) podkarpackie #29 (21 fot.) podlaskie #14 (12 fot.) pomorskie #59 (45 fot.) świętokrzyskie #25 (21 fot.) śląskie #145 (121 fot.) warmińsko-mazurskie #11 (10 fot.) wielkopolskie #91 (66 fot.) zachodniopomorskie #27 (22 fot.) woj. nieokreślone #9 (5 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Ma teusz - grzybobranie 25 paź 2020, niedziela

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji