Mono - grzybobranie 3 paź 2018, środa

sezony 2018 1001-1007 MZ dolnośląskie #52 (17 fot.) kujawsko-pomorskie #9 (2 fot.) lubelskie #16 (4 fot.) łódzkie #25 (18 fot.) lubuskie #7 (2 fot.) małopolskie #33 (22 fot.) mazowieckie #55 (28 fot.) opolskie #17 (5 fot.) podkarpackie #15 (13 fot.) podlaskie #5 (3 fot.) pomorskie #22 (11 fot.) świętokrzyskie #5 (4 fot.) śląskie #94 (74 fot.) warmińsko-mazurskie #6 (2 fot.) wielkopolskie #40 (19 fot.) zachodniopomorskie #20 (5 fot.) woj. nieokreślone #4 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
90 % małe podgrzybki, 4 prawdziwki, 7 bardzo dużych kurek, 2 kozaki, 2 rydze, 20 maślaków, jeden spory siedzuń sosnowy
od poprzedniego wpisu chyba około 25 września, odwiedziłem swoją miejscówkę 3 raz. Zbiory za każdym razem podobne ilościowo chociaż dziś było około 100 malutkich podrzybków z tych grubotrzonowych zwartych i twardych. Sama przyjemność w zbiorze. Widac tez ze za nimi wyjdą z mchu kolejne.. Dwa rydze olbrzymy - zdrowe (zjedzone, wyborne), Kurki, Kozaki. Grzybobrania dopełnił siedzuń sosnowy. Smak tego grzyba smazonego na maśle i z solą był wyjątkowy.
sezony 2018 1001-1007 MZ dolnośląskie #52 (17 fot.) kujawsko-pomorskie #9 (2 fot.) lubelskie #16 (4 fot.) łódzkie #25 (18 fot.) lubuskie #7 (2 fot.) małopolskie #33 (22 fot.) mazowieckie #55 (28 fot.) opolskie #17 (5 fot.) podkarpackie #15 (13 fot.) podlaskie #5 (3 fot.) pomorskie #22 (11 fot.) świętokrzyskie #5 (4 fot.) śląskie #94 (74 fot.) warmińsko-mazurskie #6 (2 fot.) wielkopolskie #40 (19 fot.) zachodniopomorskie #20 (5 fot.) woj. nieokreślone #4 (2 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Mono - grzybobranie 3 paź 2018, środa

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji