Wpisy GRej - w ATPOL GF23

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 75 222 Tomasz Pachlewski 29 sie 2007
-przyjety-
oznaczenie: Clavicorona pyxidata
lokalizacja: Pomiędzy miejscowościami: Paary a Huta Szumy, kilkaset metrów od prawego brzegu Tanwi, nieopodal wodospadów, GF23
data zbioru: 19 sie 2007
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Las mieszany, fragment starego pnia, jeden egzemplarz o średnicy ok10 cm
leg. det. Tomasz Pachlewski
eksykat: tak, zostanie wysłany do Kustosza bazy
uwagi: Owocnik znajdował się przy ścieżce; świeżo uszkodzony
fot.116405 [fotografie: tak]
ID 93 098 Tomasz Pachlewski 29 lut 2008
-zweryfikowany-
oznaczenie: Phellinus hartigii
lokalizacja: Pomiędzy miejscowościami: Paary a Huta Szumy, kilkaset metrów od prawego brzegu Tanwi, nieopodal wodospadów, GF23
data zbioru: 19 sie 2007
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las iglasty, stary, zwalony pień jodłowy (lub świerkowy), leżący na stromym stoku zacienionego wąwozu, na kilkunastometrowym pniu ok 8 - 10 owocników
leg. det. Tomasz Pachlewski
eksykat: TAK, w Stacji ZBŚRiL PAN, 7/TP/28.06.08
uwagi: brak [fotografie: nie]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2011. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część IV. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2008. Przegląd Przyrodniczy 22(1): 17-83
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji