Wpisy GRej - w ATPOL GE34

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 64 109 Marek Zajdek 10 maj 2007
-zweryfikowany-
oznaczenie: Morchella esculenta
lokalizacja: Chełm, GE34
data zbioru: 8 maj 2007
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Swietlisty las dębowo - grabowy, Na ziemi, gleba żyzna, Około 50 sztuk w promieniu 100 m pojedynczo i w grupach
leg. det. Marek Zajdek
eksykat: nie
uwagi: fot.91690 fot.91691 fot.91692 fot.91693 fot.91694 fot.91695 [notatka: nie] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2010. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część. III. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2007. Przegląd Przyrodniczy 21(1): 8-53
ID 373 313 mariusz kuczyński 19 paź 2023
-zweryfikowany-
oznaczenie: Phaeolepiota aurea
lokalizacja: 1 km od Nowiny, pow. Chełm, woj. lubelskie, GE34
data zbioru: 13 paź 2023
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las grabowo-dębowy, pobocze leśnej drogi wśród traw, w grupie
leg. det. mariusz kuczyński
eksykat: BGF0011545
uwagi: znalezisko było zgłaszane w portalu na grzyby , grzybów było parenaście sztuk , dotknołem i się pobrudziłem osadem na grzybach , znaleziono tylko w 1 miejscu , zdjęcia wykonuję aparatem telefonu samsung galaxy S10+ który jest do mnie przypisany fot.1491865 fot.1491866 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji