Wpisy GRej - w ATPOL GC20

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 75 268 Tomasz Pachlewski 29 sie 2007
-zweryfikowany-
oznaczenie: Phellinus pini
lokalizacja: Białystok-Klepacze; ok 1km SEE od stacji kolejowej Klepacze, GC20
data zbioru: 25 sie 2007
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Las sosnowy; przy ścieżce na wysokości ok. 1,5 m, sosna, 2 owocniki - jeden nad drugim
leg. det. Tomasz Pachlewski
uwagi: fot.116540 [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2010. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część. III. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2007. Przegląd Przyrodniczy 21(1): 8-53
ID 75 399 Tomasz Pachlewski 30 sie 2007
-przyjety-
oznaczenie: Geastrum quadrifidum
lokalizacja: Białystok-Klepacze; ok 500 m S od stacji kolejowej Klepacze. Ok. 20 m wgłąb lasu (na południe) od boiska drużyny Tornado Klepacze., GC20
data zbioru: 26 sie 2007
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Las sosnowy, z domieszką liściastych. Stanowisko położone ok. 3 m od ogniska., piaszczysta ziemia pokryta igłami sosnowymi oraz okruchami węgla drzewnego., 2 owocniki
leg. Tomasz Pachlewski, det. Anna Kujawa
eksykat: tak, zostanie wysłany do Kustosza bazy
uwagi: średnica główek - kolejno: ok.4mm i ok.8mm
fot.116771 fot.116772 fot.116773 fot.116774 [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji