Wpisy GRej - w ATPOL EE19

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 88 460 Marcin Fałdziński 30 gru 2007
-zweryfikowany-
oznaczenie: Geastrum fimbriatum
lokalizacja: Rez. Ulów, Bałtów, pow. ostrowiecki, świętokrzyskie, EE19
data zbioru: 9 paź 2007
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Las dębowo-grabowy, na ziemi, dwa owocniki
leg. det. Marcin Fałdziński
eksykat: nie
uwagi: fot.142755 fot.142756 fot.142757
Gwiazdosz frędzelkowany - Geastrum fimbriatum [notatka: nie] [fotografie: tak]

publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2010. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część. III. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2007. Przegląd Przyrodniczy 21(1): 8-53
ID 88 461 Marcin Fałdziński 30 gru 2007
-zweryfikowany-
oznaczenie: Geastrum triplex
lokalizacja: Rez. Ulów, Bałtów, pow. ostrowiecki, świętokrzyskie, EE19
data zbioru: 9 paź 2007
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Las sosnowo-dębowo-grabowy, na ziemi, kilkanaście zejściowych owocników
leg. det. Marcin Fałdziński
eksykat: nie
uwagi: fot.142761 fot.142762
Gwiazdosz potrójny - Geastrum triplex [notatka: nie] [fotografie: tak]

publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2010. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część. III. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2007. Przegląd Przyrodniczy 21(1): 8-53
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji