woj - grzybobranie 25 wrz 2013, środa

sezony 2013 0923-0929 PK dolnośląskie #135 (41 fot.) kujawsko-pomorskie #51 (17 fot.) lubelskie #44 (7 fot.) łódzkie #74 (14 fot.) lubuskie #64 (11 fot.) małopolskie #71 (16 fot.) mazowieckie #87 (26 fot.) opolskie #43 (17 fot.) podkarpackie #53 (25 fot.) podlaskie #9 (2 fot.) pomorskie #34 (8 fot.) świętokrzyskie #37 (11 fot.) śląskie #129 (35 fot.) warmińsko-mazurskie #17 (5 fot.) wielkopolskie #147 (18 fot.) zachodniopomorskie #53 (14 fot.) woj. nieokreślone #22 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Las mieszany. 5 osób - każdy średnio po 50 prawdziwków. 2 godziny konkrentnego chodzenia. Wychodzi 25-30 na godzinę dla jednej osoby. Dużo grzybiarzy jak na środek tygodnia. Łącznie 250 prawdziwków. Na zdjęciu widocznych jest 100 prawdziwków zebranych przez dwie osoby. Na pierwszy rzut oka nie widać tego, ale tyle jest. Bo dużo małych. Na moje oko (przynajmniej w tym miejscu) grzyby będą się na nowo pokazywać. Dużo małych w igłach. A duże w zagaikach liściastych bo cięzko zobaczyć (level dla profesjonalistów :)) Udane grzybobranie. Darz grzyb. I wszystkie zdrowe. Odpadów prawie nic. Wszystko się pieknie suszy w suszarce.
sezony 2013 0923-0929 PK dolnośląskie #135 (41 fot.) kujawsko-pomorskie #51 (17 fot.) lubelskie #44 (7 fot.) łódzkie #74 (14 fot.) lubuskie #64 (11 fot.) małopolskie #71 (16 fot.) mazowieckie #87 (26 fot.) opolskie #43 (17 fot.) podkarpackie #53 (25 fot.) podlaskie #9 (2 fot.) pomorskie #34 (8 fot.) świętokrzyskie #37 (11 fot.) śląskie #129 (35 fot.) warmińsko-mazurskie #17 (5 fot.) wielkopolskie #147 (18 fot.) zachodniopomorskie #53 (14 fot.) woj. nieokreślone #22 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

woj - grzybobranie 25 wrz 2013, środa

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji