Wpisy GRej - Włodek Chojnackiw ATPOL BC55

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 112 227 Włodek Chojnacki 2 wrz 2008
-zweryfikowany-
oznaczenie: Sparassis crispa
lokalizacja: Puszcza Notecka, ok. 1 km NE od byłej stacji kolejowej Krucz, powiat Czarnków, wielkopolskie., BC55
data zbioru: 29 sie 2008
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Bór sosnowy, U podstawy ściętego pniaka sosnowego, Pojedynczy owocnik
leg. det. Włodek Chojnacki
eksykat: nie
uwagi: fot.196422 [notatka: nie] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2011. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część IV. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2008. Przegląd Przyrodniczy 22(1): 17-83
ID 203 696 Włodek Chojnacki 3 wrz 2012
-przyjety-
oznaczenie: Spongipellis spumeus
lokalizacja: Krucz, droga w pobliżu byłej stacji kolejowej, pow. czarnkowsko-trzcianecki, woj. wielkopolskie, BC55
data zbioru: 29 sie 2012
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Droga wiejska obsadzona kasztanowcami, Na pniu osłabionego kasztanowca, Trzy owocniki, jeden nad drugim, na granicy martwej i żywej części pnia, w pionowej dziupli dalsze, zniekształcone owocniki
leg. det. Włodek Chojnacki
eksykat: tak, wyślę do Ani Kujawy
uwagi: fot.511097 fot.511098 fot.511099
zniekształcone owocniki w dziupli
fot.511100 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji