Wpisy GRej - w ATPOL GF32

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 75 216 Tomasz Pachlewski 29 sie 2007
-zweryfikowany-
oznaczenie: Inonotus obliquus
lokalizacja: Kompleks leśny pomiędzy Cieszanowem a Gorajcem, w powiecie lubaczowskim. Przy drodze leśnej wiodącej w prawo, ok. 2 km przed Gorajcem, GF32
data zbioru: 18 sie 2007
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Las mieszany, powalona brzoza, pojedynczy okaz, średnicy ok. 30cm
leg. det. Tomasz Pachlewski
eksykat: nie
uwagi: fot.116377 [notatka: nie] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2010. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część. III. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2007. Przegląd Przyrodniczy 21(1): 8-53
ID 75 395 Tomasz Pachlewski 30 sie 2007
-przyjety-
oznaczenie: Mycena purpureofusca
lokalizacja: Chotylub, powiat lubaczowski, gmina Cieszanów. Las rozciągający się na NWW od Chotylubia; Ok. 1km od ostatnich zabudowań, po prawej stronie od drogi w kierunku Cieszanowa; ok.1km wgłąb lasu., GF32
data zbioru: 20 sie 2007
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: fragment lasu z jodłą i świerkiem, stara jodła, ok. 15 cm nad ziemią, w zagłębieniu kory
leg. Tomasz Pachlewski, det. Anna Kujawa & Sebastian Pintscher
eksykat: tak, zostanie wysłany do Kustosza bazy
uwagi: fot.116763 fot.116764 fot.116765 [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji