Wpisy GRej - w ATPOL EC89

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 11 783 Marek KOZŁOWSKI 25 lut 2005
-zweryfikowany-
oznaczenie: Sparassis crispa
lokalizacja: Rybienko k. Wyszkowa, EC89
data zbioru: 9 paź 2004
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Las sosnowy z domieszką dębów i brzóz., na ziemi, podłoże próchnicze, Trzy owocniki w sąsiedztwie 20 cm.
leg. det. Marek KOZŁOWSKI
uwagi: fot.7960 [notatka: brak] [fotografie: R2 810102004 SZG-75R]
publikacja: Kujawa 2005. "Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych" - nowa forma gromadzenia danych mikologicznych pochodzących od amatorów. Podsumowanie roku 2005. Przegl. Przyr. 16 (3-4): 17-52
ID 11 785 Marek KOZŁOWSKI 25 lut 2005
-zweryfikowany-
oznaczenie: Sparassis crispa
lokalizacja: Rybienko k. Wyszkowa, EC89
data zbioru: 10 paź 2004
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: Nieopodal ulicy Granicznej pod starą sosną., Na ziemi, podłoże piaszczyste i igliwie sosny, sąsiedztwo śliwy., Jeden duży owocnik.
leg. det. Marek KOZŁOWSKI
uwagi: fot.7963 [notatka: brak] [fotografie: R2 10102004 SZG-175R]
publikacja: Kujawa 2005. "Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych" - nowa forma gromadzenia danych mikologicznych pochodzących od amatorów. Podsumowanie roku 2005. Przegl. Przyr. 16 (3-4): 17-52
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji