Wpisy GRej - w ATPOL DA80dla Entoloma undatum (Fr.) M.M. Moser

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 201 863 Mirosław Wantoch-Rekowski 10 sie 2012
-zweryfikowany-
oznaczenie: Entoloma undatum
lokalizacja: Gdańsk Oliwa ul.Norblina, pow. gdański, woj. pomorskie, DA80
data zbioru: 18 lip 2012
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: skarpa pomiędzy lasem,parkingiem a osiedlem mieszkaniowym-brzoza,buk,klon,wierzba, ziemia, kilkanaście owocników
leg. Mirosław Wantoch-Rekowski, det. Błażej Gierczyk
eksykat: BGF/BF/MWR/120718/0001
uwagi: fot.503465 fot.503466 [notatka: [bf:498731]] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2013a. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część VIII. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2012. Przegląd Przyrodniczy 24(4): 10-41
ID 372 365 Marian Sęktas 25 wrz 2023
-przyjety-
oznaczenie: Entoloma undatum
lokalizacja: Gdańsk, TPK, Dolina Samborowo, pow. Gdańsk, woj. pomorskie, DA80
data zbioru: 22 wrz 2023
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: łeg olchowo-osikowy, jawor, jesion, na ziemi, pojedynczy owocnik
leg. Marian Sęktas, det. Jacek Nowicki
eksykat: TAK, zostanie przesłany do kustosza bazy
uwagi: [bf:1480727]
fot.1481644 fot.1481645 fot.1481646 [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji