Wpisy GRej - 2023r.dla Melanoleuca polioleuca (Fr.) Kühner et Maire

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 372 967 Grazyna Domian 9 paź 2023
-przyjety-
oznaczenie: Melanoleuca polioleuca
lokalizacja: Wzgórza Bukowe (rez. Buczynowe Wąwozy), 2,3 km NW od Dobropola Gryfińskiego, pow. gryfiński, woj. zachodniopomorskie, AB94
data zbioru: 2 paź 2023
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: żyzna buczyna, na ziemi, pojedynczo
leg. det. Grazyna Domian
eksykat: tak
uwagi: fot.1488880 fot.1488881 fot.1488882
zarodniki amyloidalne: 6,7-8,1 x 4,5-5,9 µm średnio: 7,4 x 4,9 µm!, Q: 1,3-1,8 średnio 1,5!: fot.1488883
cheilocystydy: fot.1488884, fot.1488885
pleurocystydy: fot.1488886 [notatka: tak] [fotografie: tak]
ID 374 211 Grazyna Domian 7 lis 2023
-przyjety-
oznaczenie: Melanoleuca polioleuca
lokalizacja: Wzgórza Bukowe (rez. Buczynowe Wąwozy), 2,1 km N od Dobropola Gryfińskiego, pow. gryfiński, woj. zachodniopomorskie, AB94
data zbioru: 30 paź 2023
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: pobocze drogi przy łęgu, na ziemi, kilka owocników
leg. det. Grazyna Domian
eksykat: tak
uwagi: fot.1499819 fot.1499820 fot.1499821
zarodniki: 6,5-8,3 -8,7! x 4,4-5,4 µm średnio 7,3 x 4,8 µm!, Q: 1,4-1,7 średnio 1,5!:
fot.1499822
zarodniki w IKI: fot.1499823
cystydy: fot.1499824; fot.1499825; fot.1499826; fot.1499827 [notatka: tak] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji