Wpisy GRej - w ATPOL DF68dla Entoloma incanum (Fr.) Hesler (1967)

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 166 071 Waldemar Czerniawski 31 maj 2010
-przyjety-
oznaczenie: Entoloma incanum
lokalizacja: Kraków - Tyniec, pow. krakowski, woj. małopolskie, DF68
data zbioru: 23 maj 2010
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: murawy kserotermiczne, na terenie nieczynnego kamieniołomu wapiennego, w trawie, w grupie, ok. 20 szt.
leg. Waldemar Czerniawski, det. Waldemar Czerniawski/Ryszard Rutkowski
eksykat: Tak (prześlę)
uwagi: miąższ wydzielał bardzo nieprzyjemny zapach przypominający spaleniznę
fot.341872 fot.341873 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ID 174 026 Waldemar Czerniawski 15 wrz 2010
-zweryfikowany-
oznaczenie: Entoloma incanum
lokalizacja: Kraków (Tyniec), pow. krakowski, woj. małopolskie, DF68
data zbioru: 12 wrz 2010
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: na łęce, w trawie, masowo, kilkadziesiąt owocników w kilkunastu grupach
leg. det. Waldemar Czerniawski
eksykat: BGF/BF/WCz/100912/0001
uwagi: Grzyby rosły w odległości kilkuset metrów od zgłoszenia ID: 166071
fot.372343 fot.372344 fot.372345 [notatka: nie] [fotografie: tak]

publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2013. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część VII. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2011. Przegląd Przyrodniczy 24(2): 3-44
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji