Wpisy GRej - w ATPOL DE56dla Lactarius chrysorrheus Fries

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 172 053 Jacek Nowicki 1 wrz 2010
-zweryfikowany-
oznaczenie: Lactarius chrysorrheus
lokalizacja: 1,5 km W,Rozpęd,gm.Kobiele Wielkie, pow. radomszczański, woj. łódzkie, DE56
data zbioru: 29 sie 2010
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las mieszany-brzozy,sosny,dęby, na ziemi,pod dębami, grupa 6 owocników
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: Tak, w Stacji ZBŚRiL PAN, 18/JN/17.12.10
uwagi: fot.366060 fot.366061
przebarwienia mleczka i miąższu
fot.366062 fot.366063 [notatka: nie] [fotografie: tak]

publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2012. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część VI. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2010. Przegląd Przyrodniczy 23(2): 3-59
ID 350 307 Jacek Nowicki 30 wrz 2021
-przyjety-
oznaczenie: Lactarius chrysorrheus
lokalizacja: 0,5 km SE od osady Bajkowizna; gm. Radomsko, pow. radomszczański, woj. łódzkie, DE56
data zbioru: 28 sie 2021
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: wielogatunkowy las mieszany -jodły, dęby, brzozy i inne, na ziemi, grupa kilkunastu owocników
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: tak, wyślę Kustoszowi, Błażejowi Gierczykowi
uwagi: GPS: 51st 2' 0" N 19st 30' 33" E
fot.1269463 fot.1269464 fot.1269465 fot.1269466 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji