Wpisy GRej - w ATPOL DE54dla Vitreoporus dichrous (Fr.) Zmitr.

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 216 736 Jacek Nowicki 13 lip 2013
-zweryfikowany-
oznaczenie: Gloeoporus dichrous
lokalizacja: 600 m S od wsi Kijów ( cz.lewobrzeżnej ), gm.Kruszyna, pow. radomszczański, woj. łódzkie [51st 1' 21" N i 19st 16' 16,25" E], DE54
data zbioru: 9 lip 2013
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las mieszany -sosna, brzoza, świerk, osika i inne, na zmurszałym fragmencie brzozy leżącym na ziemi, owocnik rozpostarto-kapeluszowy
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: ZBŚRiL PAN, 1/JN/31.07.13
uwagi: fot.574298 fot.574299 fot.574300 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ID 326 143 Jacek Nowicki 27 wrz 2019
-przyjety-
oznaczenie: Gloeoporus dichrouspotwierdzenie ID 216 736
lokalizacja: 0,6 km S od wsi Kijów (cz.lewobrzeżnej ); gm.Kruszyna, pow. częstochowski, woj. śląskie [51st 1' 19" N i 19st 16' 18" E], DE54
data zbioru: 22 wrz 2019
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las mieszany -sosna, brzoza, świerk, osika i inne, fragment padłej brzozy porażonej wcześniej błyskoporkiem podkorowym, grupa kilkudziesięciu owocników
leg. det. Jacek Nowicki
eksykat: tak, wyślę Kustoszowi Bazy, Ani Kujawie
uwagi: fot.1097960 fot.1097961 fot.1097962 fot.1097963 fot.1097964 fot.1097965 fot.1097966 [notatka: nie] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji