Wpisy GRej - w ATPOL BE73

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 184 259 Joanna Gądek 15 kwi 2011
-zweryfikowany-
oznaczenie: Asterophora lycoperdoides
lokalizacja: Wałbrzych, park książęcy przy ul Piastów Śl., pow. wałbrzyski, woj. dolnośląskie, BE73
data zbioru: 12 wrz 2010
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: las liściasty bukowy, pojedyncze wierzby i dęby, na kapeluszu starego mleczaja, kilkanaście owocników
leg. det. Joanna Gądek
eksykat: Tak, w Stacji ZBŚRiL PAN, 21/JG/25.11.11
uwagi: fot.402946 fot.402947 [notatka: nie] [fotografie: tak]
publikacja: Kujawa A., Gierczyk B. 2013. Rejestr gatunków grzybów chronionych i zagrożonych w Polsce. Część VII. Wykaz gatunków przyjętych do rejestru w roku 2011. Przegląd Przyrodniczy 24(2): 3-44
ID 334 936 Grazyna Domian 31 sie 2020
-przyjety-
oznaczenie: Entoloma incarnatofuscescens
lokalizacja: Szczawno Zdrój - Park Zdrojowy, pow. wałbrzyski, woj. dolnośląskie, BE73
data zbioru: 22 sie 2020
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: pobocze alejki spacerowej, na ziemi, w grupie - kilkanaście owocników
leg. det. Grazyna Domian
eksykat: tak
uwagi: fot.1163354 fot.1163355 fot.1163356 fot.1163357 fot.1163358 fot.1163359
Zarodniki: 9,1-11,3 µm x 6,2-8,3 µm średnio 10,2 x 7,4 µm!, Q: 1,1-1,7 średnio 1,4!:
fot.1163360
skórka kapelusza:
fot.1163361 [notatka: tak] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji