Wpisy GRej - w ATPOL AC37dla Pholiota adiposa (Batsch) P. Kumm.

statusy wpisu znaleziska (i kolor tła nagłówka w zestawieniach)

Na etapie edycji przez zgłaszającego:
• przygotowywany - w trakcie edycji przez zgłaszającego, pokazywany tylko jemu i widoczny w zestawieniu dla kustoszów,
• gotowy - edycja zgłoszenia zakończona, widoczny dla wszystkich,
Na etapie obecności w bazie GRej:
• przyjęty - do bazy GRej ale niezweryfikowany, widoczny dla wszystkich,
• zweryfikowany - sprawdzone oznaczenie i poprawność formalna, widoczny dla wszystkich,
• odrzucony - z wadami, widoczny dla zgłaszającego i kustoszów, może na prośbę zgłaszającego wrócić do statusu 'przygotowywany',
• w koszu - usunięty, widoczny dla kustoszów, technicznie możliwe przywrócenie lub trwałe usunięcie.
id zgłaszający data zgłoszenia
status wpisu
ID 362 327 Grazyna Domian 12 paź 2022
-przyjety-
oznaczenie: Pholiota adiposa
lokalizacja: Równina Gorzowska (prop. rez. Jezioro Okunie w Barlineckim PK), 1,2 km SW od Leśniczówki Okno przy NE brzegu Jeziora Okunie, pow. myśliborski, woj. zachodniopomorskie, AC37
data zbioru: 3 paź 2022
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: żyzna buczyna, na kłodzie Fagus sylvatica, kilkanaście owocników
leg. det. Grazyna Domian
eksykat: tak
uwagi: fot.1382033 fot.1382034 fot.1382035 fot.1382036
Zarodniki: 7,5-8,8 x 4,7-5,7 µm średnio 8,1 x 5,2 µm!, Q: 1,4-1,7 średnio 1,6!:
fot.1382037
cheilocystydy:
fot.1382038 [notatka: tak] [fotografie: tak]
ID 362 390 Grazyna Domian 13 paź 2022
-przyjety-
oznaczenie: Pholiota adiposa
lokalizacja: Równina Pyrzycka (Barlinecki PK, prop. rez. Buczyny Barlineckie), 3 km na SW od miejscowości Krzynki, pow. myśliborski, woj. zachodniopomorskie, AC37
data zbioru: 5 paź 2022
sielisko, podłoże, sposób wzrostu: kwaśna buczyna, na pniu Fagus sylvatica, kilkanaście owocników
leg. det. Grazyna Domian
eksykat: tak
uwagi: fot.1382324 fot.1382325 fot.1382326
Zarodniki: 7,2-9,3 x 4,9-5,9 µm średnio 8,2 x 5,3 µm!, Q: 1,4-1,7 średnio 1,5!:
fot.1382327
cheilocystydy:
fot.1382328 [notatka: tak] [fotografie: tak]
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji