Doniesienia z ostatnich 5 dni w promieniu 40km od pierwszego na liście
(50/h) Dużo młodych opieniek. Szykuje się ich wysyp. W lesie tylko nieco ponad godzinę, ale dużo opieniek przy samych ścieżkach. Kilka podgrzybków też się przy okazji trafiło.
2021.9.24 00:21 [🥇 +2 dni dostępu do pełnej wersji portalu]
(1/h) zebrany grzybek i obrobiony, część została na drzewie a z zebranego wyszło 40 słoików
2024.5.6 07:27 [🥇 +2 dni dostępu do pełnej wersji portalu]
dodaj grzybobranie
-
- Jolanta #24 · Piękny zbiór, gratuluję 🙋 ✍ 6.5 07:56
- Majeczka #55 · Witam jak robisz u nas też są ale nie wiem jak zrobić?Pozdrawiam ✍ 6.5 08:50
- Tomek G #836 · Gratuluję pięknego okazu żółciaka. Pozdrawiam ✍ 6.5 11:13
- marioo455 #114 · wyjątkowe stanowisko żółciaka siarkowego, gratuluję ✍ 6.5 12:56
- jamro #6 · Kiedyś zaprawiłem kilka słoiczków tak jak grzyby, ostatnio napisałem zjeść w miarę od razu czyli po 3-5 tygodniach im dłużej poleżały tym smak nabierał "tektury". Moje odczucie smakowe. ✍ 6.5 13:12
- Rufi 80 #50 · Sporo tego wyszło, ciekawe jak będą smakować, pozdrawiam ✍ 6.5 14:37
- Jerzy, Kraków #137 · żółciaki robię w klasycznej zalewie jak inne grzyby, a zalewę na oko za każdym razem troszkę inna jest i zasadniczo nie narzekam na ich smak, a i goście poczęstowani (.) nie narzekali ✍ 6.5 20:28
- Rufi 80 #50 · Zrobię kilka słoików na próbę, dzięki, pozdrawiam ✍ 6.5 20:44
- Nika #245 · Na bogato 👍 ✍ 6.5 22:01
- zwiadowczyni #0 · Ja też mam! Warto usuwać grzyba jeśli nie zbieramy całego, ponieważ jest on śmiertelnym zagrożeniem dla drzewa, a mało kto wie, że jest jadalny. Raczej nie ma co liczyć na to, że zostawiamy je dla kogoś innego. Poza tym owocniki szybko robią się twarde i potem nie nadają się już do jedzenia. Ale to oczywiście moje zdanie. Gratuluję znaleziska! :) ✍ 7.5 11:32
- leśniczy #215 · Ale kaban 😱 Wystarczy na cały sezon 😋 Gratuluję 👏😊 ✍ 7.5 12:16
- +dopisek (po zalogowaniu)