Doniesienia z ostatnich 5 dni w promieniu 40km od pierwszego na liście

poniedziałek 20.LIS 2023
Renia_NN (bez logowania)
doniesień: ≥45
(3/h) KONIEC 😭😭😭😭
2023.11.21 12:39
przedwczoraj
Jerzy, Kraków
doniesień: 130 / 9🏆
(1/h) zebrany grzybek i obrobiony, część została na drzewie a z zebranego wyszło 40 słoików dodaj grzybobranie
    • Jolanta #24 · Piękny zbiór, gratuluję 🙋 6.5 07:56
    • Majeczka #55 · Witam jak robisz u nas też są ale nie wiem jak zrobić?Pozdrawiam 6.5 08:50
    • Tomek G #836 · Gratuluję pięknego okazu żółciaka. Pozdrawiam 6.5 11:13
    • marioo455 #114 · wyjątkowe stanowisko żółciaka siarkowego, gratuluję 6.5 12:56
    • jamro #6 · Kiedyś zaprawiłem kilka słoiczków tak jak grzyby, ostatnio napisałem zjeść w miarę od razu czyli po 3-5 tygodniach im dłużej poleżały tym smak nabierał "tektury". Moje odczucie smakowe. 6.5 13:12
    • Rufi 80 #50 · Sporo tego wyszło, ciekawe jak będą smakować, pozdrawiam 6.5 14:37
    • Jerzy, Kraków #137 · żółciaki robię w klasycznej zalewie jak inne grzyby, a zalewę na oko za każdym razem troszkę inna jest i zasadniczo nie narzekam na ich smak, a i goście poczęstowani (.) nie narzekali 6.5 20:28
    • Rufi 80 #50 · Zrobię kilka słoików na próbę, dzięki, pozdrawiam 6.5 20:44
    • Nika #245 · Na bogato 👍 6.5 22:01
    • zwiadowczyni #0 · Ja też mam! Warto usuwać grzyba jeśli nie zbieramy całego, ponieważ jest on śmiertelnym zagrożeniem dla drzewa, a mało kto wie, że jest jadalny. Raczej nie ma co liczyć na to, że zostawiamy je dla kogoś innego. Poza tym owocniki szybko robią się twarde i potem nie nadają się już do jedzenia. Ale to oczywiście moje zdanie. Gratuluję znaleziska! :) 7.5 11:32
    • leśniczy #215 · Ale kaban 😱 Wystarczy na cały sezon 😋 Gratuluję 👏😊 7.5 12:16
    • +dopisek (po zalogowaniu)