duża wersja fotografii z doniesienia

fotografia z grzybobrania
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii, a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Witajcie :). No wytrzymać nie mogłam bez lasu. Kolano sine jak śliwka, ale na niskopodłogowej, obrotowej karuzeli (K. A. LE. T. N. I. K😅 nazwa👍) dałam radę. Długo nie krążyłam, bo cel był jeden-uszak bzowy (te nowo odkryte miejsce). Pięknie wyrosły, soczyste, wybarwione. Uzbierałamponad 1 kg. I pierwszy raz usmażyłam kilka sztuk na głębokim tłuszczu, na smalcu własnej roboty. Tak na chrupko, jak czipsy. Konieczna pokrywka, bo tłuszcz strzela jak przy smażeniu wątróbki, a nawet intensywniej. Uszka same w sobie smaku nie mają, to dodałam troszkę suszonej cebuli i suszonego czosnku, no i sól. Całkiem fajna
przekąska wyszła, np. do piwa jak ktoś lubi. Inne zauważone cudaczki dodam w dopiskach. Pozdrawiam Was ciepło :)