świętokrzyskie - grzybobrania od 12 paź. do 18 paź. 2009

sezony 2009 1012-1018 dolnośląskie #15 kujawsko-pomorskie #1 lubelskie #3 łódzkie #3 lubuskie #4 małopolskie #2 mazowieckie #8 opolskie #3 podkarpackie #4 pomorskie #7 świętokrzyskie #3 śląskie #7 warmińsko-mazurskie #1 wielkopolskie #10 zachodniopomorskie #5 woj. nieokreślone #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
Po zalogowaniu jest tu pokazany plan województwa z naniesionymi miejscowościami doniesień.
pow. włoszczowski
po zalogowaniu jest tu miejscowość/lokalizacja tak jak podana w doniesieniu linkowana do mapy google
13 paź 2009, wtorek
jejcam 2009.10.14 07:57

mm — ok. 3 na godzinę
Ogólnie brak grzybów, ok 3 grzyby na godzinę. Parę podgrzybków, kozaków, oczywiście niejadalnych nie brakuje.

pow. konecki
po zalogowaniu jest tu miejscowość/lokalizacja tak jak podana w doniesieniu linkowana do mapy google
18 paź 2009, niedziela
Marcin Fałdziński 2009.10.18 23:59

mm — ok. 0 na godzinę
Widać, że ładnie sypnęło śniegiem. Zaspy i ok. 10-cio centymetrowa pokrywa mokrego śniegu w lesie spowodowała, że szkoda było moczyć butów.

pow. kielecki
po zalogowaniu jest tu miejscowość/lokalizacja tak jak podana w doniesieniu linkowana do mapy google
18 paź 2009, niedziela
Marcin Fałdziński 2009.10.19 00:07

mm — ok. 3 na godzinę
Śnieg już całkowicie stopniał. Moje ulubione, typowo jesienne grzyby opóźniają się w tym roku. Spotkałem dwa czernidłaki i jednego rydza, który jak zauważyłem wyjątkowo dobrze przechował się pod zalegającym nad nim przez trzy dni kilkucentymetrową warstwą śniegu.

sezony 2009 1012-1018 dolnośląskie #15 kujawsko-pomorskie #1 lubelskie #3 łódzkie #3 lubuskie #4 małopolskie #2 mazowieckie #8 opolskie #3 podkarpackie #4 pomorskie #7 świętokrzyskie #3 śląskie #7 warmińsko-mazurskie #1 wielkopolskie #10 zachodniopomorskie #5 woj. nieokreślone #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

świętokrzyskie - grzybobrania od 12 paź. do 18 paź. 2009

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji