Krzyśko - grzybobranie 9 paź 2022, niedziela

sezony 2022 1003-1009 ZP dolnośląskie #81 (69 fot.) kujawsko-pomorskie #59 (40 fot.) lubelskie #68 (45 fot.) łódzkie #62 (43 fot.) lubuskie #39 (33 fot.) małopolskie #59 (43 fot.) mazowieckie #243 (153 fot.) opolskie #51 (42 fot.) podkarpackie #80 (57 fot.) podlaskie #41 (21 fot.) pomorskie #89 (72 fot.) świętokrzyskie #50 (39 fot.) śląskie #149 (127 fot.) warmińsko-mazurskie #34 (22 fot.) wielkopolskie #135 (110 fot.) zachodniopomorskie #42 (33 fot.) woj. nieokreślone #12 (7 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
30 x podgrzybek brunatny, 8 x podgrzybek zajączek, 14 x maślak pstry, 8 x czubajka kania, to efekt kolejnego szybkiego przejazdu po tych samych lokalizacjach co poprzednio w piątek. Dozbierałem to, na co w piątek już nie pozwolił zmrok. Ogólne wrażenia, to dalej sucho i pusto. Grzyby zbierałem w wybranych miejscach o wyraźnie zwiększonej wilgotności, np. na starym karczowisku z próchniejącymi pniami mocno zarośniętymi mchem, borówkami i wysoką trawą, w sąsiedztwie świerków. Tam wreszcie maiłem mokre buty! Kanie to osobny temat - trafiły się przy asfaltowej drodze rowerowej gdy opuszczałem las.
sezony 2022 1003-1009 ZP dolnośląskie #81 (69 fot.) kujawsko-pomorskie #59 (40 fot.) lubelskie #68 (45 fot.) łódzkie #62 (43 fot.) lubuskie #39 (33 fot.) małopolskie #59 (43 fot.) mazowieckie #243 (153 fot.) opolskie #51 (42 fot.) podkarpackie #80 (57 fot.) podlaskie #41 (21 fot.) pomorskie #89 (72 fot.) świętokrzyskie #50 (39 fot.) śląskie #149 (127 fot.) warmińsko-mazurskie #34 (22 fot.) wielkopolskie #135 (110 fot.) zachodniopomorskie #42 (33 fot.) woj. nieokreślone #12 (7 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Krzyśko - grzybobranie 9 paź 2022, niedziela

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji