AnkaF - grzybobranie 2 wrz 2014, wtorek

sezony 2014 0901-0907 MZ dolnośląskie #89 (18 fot.) kujawsko-pomorskie #51 (8 fot.) lubelskie #25 (9 fot.) łódzkie #44 (12 fot.) lubuskie #23 (6 fot.) małopolskie #47 (14 fot.) mazowieckie #81 (32 fot.) opolskie #47 (11 fot.) podkarpackie #33 (10 fot.) podlaskie #5 pomorskie #44 (8 fot.) świętokrzyskie #18 (6 fot.) śląskie #136 (28 fot.) warmińsko-mazurskie #17 (5 fot.) wielkopolskie #89 (6 fot.) zachodniopomorskie #38 (8 fot.) woj. nieokreślone #19 (4 fot.) zagranica #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Wysyp prawdziwków. Duże- robaczywe, średnie, małe i malutkie za to -były zdrowiutkie. Krawędź lasu, zagajniki, polany, rowy, wilgotniejsze dołki. W piasku, mchu, igliwiu, w trawie. Grzybobranie poranne jest jak bajka! Schylasz się do grzybka, a tu następny i następny itd... 190 prawdziwków, 70 kozaków, 70 podgrzybków, 50 zajączków, 50 kurek, 30 kań no i setka maślaków. Po napełnieniu koszy po raz pierwszy ich zawartość została wyłożona na koc na tylnym siedzeniu. Przestaliśmy zbierać kanie, maślaki i zajączki. Grzyby suszą się, część poszła do marynaty, resztę udusiliśmy. To było chyba najwspanialsze grzybobranie!
sezony 2014 0901-0907 MZ dolnośląskie #89 (18 fot.) kujawsko-pomorskie #51 (8 fot.) lubelskie #25 (9 fot.) łódzkie #44 (12 fot.) lubuskie #23 (6 fot.) małopolskie #47 (14 fot.) mazowieckie #81 (32 fot.) opolskie #47 (11 fot.) podkarpackie #33 (10 fot.) podlaskie #5 pomorskie #44 (8 fot.) świętokrzyskie #18 (6 fot.) śląskie #136 (28 fot.) warmińsko-mazurskie #17 (5 fot.) wielkopolskie #89 (6 fot.) zachodniopomorskie #38 (8 fot.) woj. nieokreślone #19 (4 fot.) zagranica #1 aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

AnkaF - grzybobranie 2 wrz 2014, wtorek

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji