Nairda - grzybobranie 4 sty 2014, sobota

sezony 2014 0101-0427 PM dolnośląskie #9 (5 fot.) kujawsko-pomorskie #7 lubelskie #8 (4 fot.) łódzkie #19 (10 fot.) lubuskie #1 (1 fot.) małopolskie #19 (11 fot.) mazowieckie #15 (7 fot.) opolskie #1 podkarpackie #4 podlaskie #3 pomorskie #5 (2 fot.) świętokrzyskie #3 (2 fot.) śląskie #61 (7 fot.) warmińsko-mazurskie #8 wielkopolskie #11 (5 fot.) zachodniopomorskie #3 (3 fot.) woj. nieokreślone #5 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu
© fotografia została załączona przez informatora o grzybobraniu; z pytaniem o jej wykorzystanie poza ramami systemu monitorowania występowania grzybów grzyby.pl należy kontaktować się bezpośrednio z autorem fotografii a nie ze mną (kontaktu do autora zdjęcia zwykle nie posiadam)
Wykorzystaliśmy przepiękną pogodę na długi spacer po lasach położonych na pn.-wsch. od Szemudu. Czwarty stycznia! Gdybym nie wiedział jaka jest data w życiu bym nie uwierzył. Spokój, cisza, na śródleśnych polanach oświetlonych słońcem odczuwalne nagrzane powietrze. Nad jeziorem Rąbówko robimy dłuższy postój, wyciągamy karimaty, kanapki. Nagrzany północny brzeg i piękny widok. Jeśli tak ma wyglądać zima to oby trwała jak najdłużej. A na deser znajdujemy podgrzybka! Śmiejemy się, że szybko w tym roku zaczynamy sezon. Liczyłem na zimówki (ale przecież zimy nie ma, to i zimówek brak), a tu taka niespodzianka. podgrzybek okazał się w bardzo dobrej kondycji i został dzisiaj (5.01) skonsumowany w porannej jajecznicy. Pozdrawiamy wszystkich miłośników lasu.
sezony 2014 0101-0427 PM dolnośląskie #9 (5 fot.) kujawsko-pomorskie #7 lubelskie #8 (4 fot.) łódzkie #19 (10 fot.) lubuskie #1 (1 fot.) małopolskie #19 (11 fot.) mazowieckie #15 (7 fot.) opolskie #1 podkarpackie #4 podlaskie #3 pomorskie #5 (2 fot.) świętokrzyskie #3 (2 fot.) śląskie #61 (7 fot.) warmińsko-mazurskie #8 wielkopolskie #11 (5 fot.) zachodniopomorskie #3 (3 fot.) woj. nieokreślone #5 (1 fot.) aktualne występowanie grzybów napisz o grzybobraniu

Nairda - grzybobranie 4 sty 2014, sobota

ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji